Půdní schody, na těch se nevyplatí šetřit

To je pěkná půdička - hlásí bába - sousedka - v televizní klasice Kulový blesk. Aby se na půdu člověk vůbec dostal, potřebuje pořádné půdní schody. Na rozdíl od půdy v činžovním domě, kam vede solidní kamenné schodiště, dnes se budeme bavit o půdních prostorech rodinných domů. Pěkná půdička je k dispozici každému, kdo nezřídil v podkroví obytnou místnost, ale prostor pro pevné schodiště je v rodinném domě v dnešní době tak trochu luxus. Půdní schodiště stahovatelné, kompaktní a snadno ovladatelné, je tedy řešení v přístupu na půdu i v otázce úspory prostoru.

Půdní schodiště WIPRO

Schody na půdu se dají pořídit levně, hodně levně, nebo za relativně vyšší obnos peněz. Na nekvalitní  výrobky narazíte stejně jako na ty bezproblémové, ale o tom se dnes bavit nebudeme. Proč si mezi spolehlivými modely půdních schodů vybírat ty dražší, když chodit se dá po všech?
Rakouská firma Wipro vznikla již v roce 1955 a od té doby vyrábí půdní schody pro rakouský trh. Po několika letech se dostala i na trh zahraniční a dodnes prosperuje. Ba co víc, patří v kvalitě realizace půdních schodů k absolutní špičce. Zajištěna je nejen vysoká funkčnost - to je snad podmínkou pro všechny firmy, které to myslí skutečně vážně. V řadě detailů ale půdní schody Wipro poráží konkurenci, majiteli přináší radost, pohodlí a úspory peněz.

Půdní schody - povinné hodnoty bezpečnosti

Prvním a nejdůležitějším parametrem souvisejícím s bezpečností půdních schodů je jejich nosnost. Pokud vezmete v úvahu, že průměrný chlap už dnes klidně váží 100 kilo a pokud stěhujete něco těžkého na půdu, mohou najednou na schodišti stát takoví chlapi dva, a ještě nést těžké břemeno, je potřeba nosnost schodů na půdu spočítat opravdu pečlivě a s rezervou. Půdní schody Wipro se v tomto ohledu honosí testem na zatížení 250 kilogramy na jednom schodu.
Druhým aspektem bezpečnosti je snadná manipulace bez rizika poranění. Celé složené schody mají nějaké to kilo, a vysunujeme je z prostoru skrytého v kazetě na stropě. Představa, že se sesunou vlastní vahou, určitě nikoho neláká. Na druhé straně - jak zajistit plynulý pohyb v obou směrech, navíc s nutností vynaložení minima námahy?
Hmotnost schodů na půdu je vyvažována důmyslným systémem pružin, takže se zdá, že schody nic neváží, ani při pohybu nahoru, ani dolů. Pokud zrovna nepatříte k basketbalové reprezentaci, půdní schody zpravidla stahujete k zemi tyčí s háčkem. I taková manipulace je pak velice citlivá a pohodlná. Komu by to snad bylo málo, existuje možnost zabudování motorku s dálkovým ovládáním. Pokud máte chuť si každou cestu na půdu vychutnat jako nastupování do kosmické lodi, prosím, máte možnost.
Dalším neméně důležitým parametrem je požární odolnost. Pro všechny příčky a stropy v domě je předem stanovená požární odolnost, to znamená určité minimum, než propustí oheň dál, případně než spadnou hasičům na hlavu. Pro otevřené otvory ve stropě jsou samozřejmě velmi přísná požární kritéria a půdní schody Wipro je přirozeně splňují.
Co řádek, to výhoda, chytře vymyšlený parametr, nebo něco, co konkurence nezná. Půdní schody Wipro představují chytrou investici do budoucích úspor, pohodlí a bezpečnosti.

Jak se půdní schody samy zaplatí?

Nákupem levnějších půdních schodů se člověk uchyluje k řadě kompromisů, přičemž vzhled může být tím nejméně podstatným, i když nejviditelnějším. Strop nejvýše položené obytné místnosti je od půdního prostoru izolován často velmi bohatě navrženou vrstvou vaty nebo polystyrenu. Na půdách se topí opravdu zřídka a v zimě tam klesají teploty výrazně pod hodnoty, které bychom chtěli mít v domě. V letních měsících se naopak prostor pod krovem často zahřívá o hodně víc, než je nám příjemné. Jakýkoliv prostup do půdního prostoru tedy představuje v zimě nejen riziko tepelných úniků, ale také rizika spojená s vlhkostí a jejím chováním na rozhraní dvou odlišných teplot. Není výjimkou, že se v kazetě půdního schodiště nižší kvality usazuje dlouhodobě vlhkost, která se dostává do stropní konstrukce. Všechny tyto komplikace jdou ruku v ruce s vyššími náklady - ať už na topení, nebo na opravy. Není tedy jednodušší koupit si rovnou špičkové řešení, a pak se jen těšit z jeho výhod?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře schvaluji a mažu jen bezduchý linkbuilding. Pokud máte co říci a nofollow odkaz na Vaše stránky je pro Vás ok, v pohodě můžete.